HOME | Daily News Bulletin | Consular service | بخش قونسلی | Contact Us

follow us on

پیام جلالتمآب شام لال بتهیجا، سفیرکبیر و نماینده فوق العادۀ جمهوری اسلامی افغانستان در اوتاوا به مناسبت فرارسیدن نوروز ۱۳۹۴

هموطنان عزیز!ـ

به نمایندگی از سفارتکبرای جمهوری اسلامی افغانستان در کانادا، فرا رسیدن سال ۱۳۹۴ خورشیدی را به شما تبریک می گویم. ـ
تجلیل از نوروز، به عنوان یک عنعنۀ پسندید جایگاه بلند در فرهنگ و تاریخ کهن سال ما دارد. نوروز نه تنها پایان زمستان سرد و دلگیر است بلکه خبر از نو شدن طبیعت، برگشت طراوت و شادابی به زندگی آدمیان نیز می دهد. افغانستان کشور مزارع سرسبز گندم، باغ های پر از انار و انگور و مردم طبیعت دوست، به این نوشدن طبیعت و سرسبزی شهر و دهات خود نیاز دارد. ما با این رسم پسندیدۀ خود، همانند سایر دوستداران محیط زیست در جهان، طبیعت را به خاطر نعمات و زیبایی هایش ستایش می نماییم.ـ

نوروز برای ما یک فرهنگ نیز است. هموطنان عزیز ما در هر گوشۀ دنیا نوروز را همچون میراث ارزندۀ ملی تجلیل می کنند؛ سمنک می پزند، دسترخوان هفت میوه می اندازند و با پوشیدن لباس نو به دید و بازدید از دوستان و اقارب خود می پردازند. ـ

با ارزش های نهفته در نوروز، جای دارد که نوروز نه تنها به عنوان یک میراث منطقه ای بلکه به عنوان یک میراث جهانی نیز شناخته شود. خوشبختانه، به دلیل همین ارزش های معنوی و تاریخی آن بود که مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۳۸۸ خورشیدی نوروز را به عنوان یک جشن جهانی به رسمیت شناخت، و سازمان علمی فرهنگی یونسکو نوروز را به عنوان میراث فرهنگی جهانی ثبت کرد. این دلبستگی جهانی به این میراث ارزندۀ فرهنگی، مایۀ مباهات افغانها و سایر ملت های حوزۀ فرهنگی نوروز است.ـ

امیدواریم که سال جدید، سال توام با بهروزی و آسایش هموطنان افغان ما در سرتاسر جهان بوده و نوروز یک آغاز جدید و مبنای برای پیوند های انسانی و فرهنگی ما باشد.ـ

EMBASSY OF AFGHANISTAN IN OTTAWA
240 Argyle Ave. Ottawa, Ontario, K2P-1B9 | Phone: (613) 563-4223 / 65 | Fax: (613) 563-4962 | contact@afghanembassy.ca

yanbrand