HOME | Daily News Bulletin | Consular service | بخش قونسلی | Contact Us

follow us on

دیدار سفیرکبیر جمهوری اسلامی افغانستان با جمعی از تجار و سرمایه گذاران افغان در شهر تورنتو

ورنتو، کانادا- به تاریخ ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۴ میلادی، جلالتمآب شام لال بتهیجا، سفیرکبیر جمهوری اسلامی افغانستان در اوتاوا، به دعوت سرمایه گذاران و تجار ملی افغان به شهر تورنتو رفت تا در مورد مسایل مربوط به گسترش تجارت میان افغانستان و کانادا با آنها حرف هایی را در میان بگدارند. در این محفل که به همکاری آقای داکتر غلام رسول نایاب، مسوول پروگرام توسعۀ تجارتی سفارت، و همراهی نهادهای فعال در این عرصه، مانند فدراسیون تجارتی افغانستان و کانادا و شورای روابط تجاری افغانستان و کانادا، برگزار گردیده بود، بیشتر از ۳۰ تن از تجار و سرمایه گذاران افغان و کانادایی اشتراک ورزیده بودند.ـ

جناب سفیر افغانستان در آغاز هدف از سهمگیری سفارت در ملاقات ها و دیدار با متشبثین افغان را سازماندهی و ایجاد یک پلان مشترک میان نهادهای تجاری و افراد سرمایه گذار افغان در کانادا، به ویژه در تورنتو، عنوان نمود. به گفته ایشان، "اگر برنامه ها و ابتکارات مشترک تحت چتر یک و یا دو نهاد مهم و فعال تجاری افغان در تورنتو روی دست گرفته شود، بدون شک روی رونق تجارت میان افغانستان و کانادا تاثیر می گذارد. افغانستان و کانادا دارای ظرفیت های بالقوۀ صادرات و واردات بوده، اجناس و امتعۀ افغانی بازار خوبی در کانادا دارد." ـ

جناب سفیر افغانستان افزودند:"روابط تجاری میان دو کشور تنها به گسترش داد و ستد اموال تجاری محدود نبوده بلکه به این بهانه یک زیربنایی تولیدی نیز در کشور ایجاد گردد. بنابرین، ایشان تجار و سرمایه گذاران افغان را تشویق نمود که در کنار صادرات و واردات اموال، دست به تاسیس فابریکه های تولیدی، هرچند کوچک، نیز در کشور بزنند تا ضمن ایجاد اشتغال در کشور، به توسعۀ تولیدی و انکشافی افغانستان کمک نمایند. جناب سفیر افغانستان تاکید نمودند که اقتصاد هیچ کشوری بدون فابریکه های تولیدی خورد و بزرگ، و تنها با اتکا به تجارت، پیشرفت پایدار داشته نمی تواند."ـ

جناب آقای بتهیجا خاطر نشان ساختند که "یکی از اولویت های اصلی کاری سفارت هم، توسعۀ روابط تجاری میان دو کشور در یک سطح کلان است. با ختم ماموریت کانادا در افغانستان، اوتاوا می تواند که با کابل روی یک اجندای انکشافی کار نماید. افغانستان به کمک و سرمایه گذاری کانادا در سکتورهای زراعت، منابع طبیعی و صحت نیاز دارد." خوشبختانه، حکومت کانادا افغانستان را به عنوان یکی از کشور اصلی دریافت کنندۀ کمک های انکشافی و بشردوستانۀ خود اعلام داشته است که باید با استفاده از این فرصت، پای سرمایه گذاران و شرکت های کانادایی، به ویژه در سکتور های فوق، نیز به افغانستان کشیده شود. بر این اساس، جناب آقای بتهیجا تاکید نمودند که "نقش نهاد های تجارتی و سرمایه گذاران افغان در کانادا مهم است. آنها در مورد فرصت های اقتصادی موجود در افغانستان اطلاع داشته و به عنوان یک پل ارتباط، و شریک تجارت و سرمایه گذاری شرکت های کانادایی در افغانستان ایفای نقش نموده می توانند. زیرا، هیچ سرمایه گذار کانادایی بدون مهارت و دانش همکاران محلی دست به سرمایه گذاری موفق زده نمی تواند."ـ

آقای بتهیجا افزودند که سفارت افغانستان به صورت کلی در خدمت متشبثین و نهادهای تجاری افغان در کانادا بوده و به لحاظ سیاسی و تخنیکی آنها را کمک کرده می تواند. سفارتکبرای جمهوری اسلامی افغانستان مایل است که در صحبت های متمادی با مقامات کانادایی، زمینه های مساعد را برای منافع تجاری و گسترش داد و ستد تاجران و سرمایه گذاران افغان فراهم نماید. همچنان، سفارت افغانستان می تواند از کانال های رسمی، ارتباطات سرمایه گذاران افغان و کانادایی را با وزارت ها و نهاد های مربوطه در افغانستان تامین نماید.ـ

September 22, 2014

EMBASSY OF AFGHANISTAN IN OTTAWA
240 Argyle Ave. Ottawa, Ontario, K2P-1B9 | Phone: (613) 563-4223 / 65 | Fax: (613) 563-4962 | contact@afghanembassy.ca

yanbrand