HOME | Daily News Bulletin | Consular service | بخش قونسلی | Contact Us

follow us on

پیام جلالتمآب شام لال بتیهجا، سفیرکبیر و نمایندۀ فوق العادۀ جمهوری اسلامی افغانستان در کانادا به مناسبت
“National Day of Honour”

برای من جای خوش وقتی است که به نمایندگی از ملت و دولت جمهوری اسلامی افغانستان در مراسم
National Day of Honour
شرکت کرده تا از زحمات و فداکاری های سربازان کانادایی در افغانستان قدردانی و یادبود بعمل آید. آنها با تعهد و ایثار زیاد برای تامین امنیت و ثبات در افغانستان کوشیدند، و در کنار افغانها به ایجاد فضای امن، بازسازی و احیای افغانستان آباد و با ثبات کمک نمودند.ـ

ما افغانها در کنار ملت و دولت کانادا یاد و خاطرۀ سربازان کانادایی را گرامی می داریم تا همه بدانند که فداکاری های آنها در افغانستان بیهوده نبوده و مردم افغانستان قدردان زحمات فرزندان این کشور می باشند. امروز قندهار بیشتر از گذشته احساس امنیت می نماید، دروازه های مکاتب به روی دختران و پسران افغان باز شده است، و نیروهای مسلح کشور مسوولیت های امنیتی را از نیروهای بین المللی به عهده گرفته و با ظرفیت و لیاقت به تامین امنیت و مبارزه با تروریسم می پردازند.ـ

برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و حضور تحسین برانگیز مردم، به ویژه زنان افغان در روز رای گیری، نشان داد که افغانها برای ایجاد یک حکومت دموکراتیک و مشروع مصمم اند و افغانستان هرگز به گذشته بر نمی گردد. این همان آرزو و خواست بسیار با اهمیتی بود که ۱۵۸ سرباز کانادایی جان خود را برای محقق ساختن آن در افغانستان از دست دادند. ـ

بدون شک، کشته شدن این سربازان مایۀ سوگواری و غم عظیم نه تنها برای خانواده های قربانیان بلکه ملت کانادا نیز بوده است. ما افغانها بیشتر از هر کسی این رنج و درد خانواده های سربازان کشته شده کانادایی را درک می کنیم. در یک دهه گذشته، این جنگ خانمانسوز هر روز از مردم ما قربانی گرفته است. سربازان افغان در کنار همقطاران بین المللی خود، برای تامین امنیت و مبارزه با تروریسم جان های خود را در میدان نبرد از دست داده اند. ـ

واضح است که این فداکاری ها برای مردم افغانستان و جهان ارزش فراوانی دارد. سربازان کانادایی برای ارزش های کانادایی، تامین امنیت افغانستان و جهان رزمیدند، کشته و زحمی شدند و اکنون شاهد اند که افغانستان از یک کشور توسعه نیافته و جنگ زده، به سوی یک دولت-ملت دموکراتیک، با ثبات و با چشم انداز های مثبت به پیش می رود. بدون شک، محقق شدن تمام این اهداف و آرزوها نیازمند زمان بیشتر است. البته، همکاری ها و پشتیبانی های جامعۀ جهانی، به خصوص کانادا، در این مسیر پر پیچ و خم از اهمیت فراوان برخوردار است.ـ

امیدواریم ارزش های مشترک و قربانی های که سربازان کانادایی و افغان در راه تامین امنیت و مبارزه با تروریسم در افغانستان داده اند، پیوند های دو کشور را هر چه بیشتر مستحکم ساخته و شالوده ای برای همکاری های بلندمدت در میان دو کشور فراهم نماید.ـ

اوتاوا- کانادا

May 9, 2014

EMBASSY OF AFGHANISTAN IN OTTAWA
240 Argyle Ave. Ottawa, Ontario, K2P-1B9 | Phone: (613) 563-4223 / 65 | Fax: (613) 563-4962 | contact@afghanembassy.ca

yanbrand